søndag 8. januar 2017

Straks klare til å kaste loss

10 Januar nærmer seg, og etter minst 10 besøk på ulike båtbutikker for å kjøpe små og store deler som alle er "helt nødvendige", begynner tiden å renne ut. Hadde vi hatt en uke ekstra til forberedelser ville nok kredittkortet ha fått kjørt seg enda litt til. Det virker som om man aldri blir godt nok forberedt uansett. Heldigvis er det flere erfarne langturseilere i havna her som "beroliger" oss med at uansett hvor godt forberedt du er, så er det noe som går galt. Da får du bare improvisere og finne ut av det. Det er også litt godt å tenke på at gjennom tidene så har mange rare farkoster krysset Atlanterhavet; robåter, seiljoller, sivflåter osv. En av de vi skal seile sammen med møtte faktisk på en mann på et padlebrett mellom Gibraltar og Kanariøyene. Da han spurte om han trengte hjelp, fikk han som svar at han hadde alt han trengte, og at han var på vei over Atlanterhavet for å samle inn penger til veldedighet....
Nå har vi også handlet inn mat og drikke for 4 uker og fylt alle tilgjengelige rom og luker i båten.
Dette har vi heller aldri gjort før, så sjansen er nok stor for at det ligger mye mat igjen i båten når vi når land på Barbados.
Guttene har fått et eget budsjett til å handle inn snop, så det blir spennende å se hvem som først går tom.
Vi har nå møtt de andre deltakerne i regattaen som vi skal delta i. Det er 15 båter totalt, 8 katamaraner og 7 vanlige seilbåter. Det viser seg at det er en veldig variert forsamling av folk. Et par har solgt alt de eide, kjøpt seg en seilbåt og skal seile helt til pengene er brukt opp. Flere av båtene eies av pensjonister som også bor i båtene til vanlig ( som oftest i Middelhavet), og som lenge har hatt en drøm om å seile over et stort hav. En av båtene eies av et fransk ektepar som nå er ute på sin 3. langtur. Denne gangen seiler de sammen med en av døtrene som har egen båt.
Eskil og Emil har blitt godt kjent med flere av de andre barna som skal være med, og de fanger blekksprut, raser rundt på sparkesykler, spiller sjakk og padler kajakk i havna.

Nyttårsaften var det stor fest i Santa Cruz, og siden båthavna ligger nesten midt i sentrum fikk vi oppleve alt på nært hold. Kvelden startet med en stor konsert på torget med storband og latinske rytmer. Alle hadde med egen drikke i kjølebager, og stemningen var høy. Fyrverkeriet var spektakulært, og siden utskytingen foregikk bare 100 meter fra båthavna var vi litt engstelige for raketter på avveie. Det gikk fint, men vi våknet opp 1. nyttårsdag til stor aktivitet i havna. En mann hadde falt i vannet om  morgenen, og nå holdt dykkere på å lete etter han. De fant ikke han , men derimot en annen person som også var meldt savnet. For to dager siden så fløt et lik opp mellom båtene bare 10 meter unna oss. Dette var da han som hadde falt i vannet 1. nyttårsdag. Det var ikke en særlig god opplevelse å få denne tragedien så nært innpå seg. Dagen før hadde jeg også ligget i vannet i en time for å skrubbe skroget fritt for groe. Jeg er glad det ikke var jeg som oppdaget kroppen akkurat da.
Her er noen bilder fra dagene så langt.
Fra ekskursjonen til Teide. Her fikk vi se
Hvordan vulkanen har formet øya.




Fra seminaret på lørdag.





Første levering fra Carrefour. Vi har også fylt
10 kanner med ekstra diesel.


Klare for nyttårsmiddag.







1 kommentar:

  1. Her kan alle se posisjonen til Ghost over Atlanteren.

    http://cornellsailing.com/sail-the-odyssey/atlantic-odyssey/cbo-2017/track-boats/

    SvarSlett